Zeven voor smokkel 21.6 kg cocaïne in kaart gebracht
14 May 2013, 02:00
foto


Zeven personen die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de poging tot smokkel van 21.666 gram cocaïne naar Nederland, stonden maandag terecht. De 36-jarige Chandra C. viel door de mand bij controle van het Bestrijding Internationale Drugshandel team (BID-team) op 2 februari.

In haar bagage werden 23 pakken met cocaïne in pastavorm aangetroffen. Deze cocaïnepasta was verstopt in een omhulsel van gemalen peper. Er staken staarten van gedroogde vis tussen het omhulsel uit van de verpakte cocaïne. Hiermee wilde Chandra C. de politie op een dwaalspoor brengen door te doen alsof het om droge vis gaat.

Er zijn zeven verdachten in kaart gebracht: Biedjai R., Chandra C., Satianarain G., Shailesh S., Gaitrie M., Manoedjkoemar K. en Hamnauth B. Twee van de zeven zijn maandag voorlopig op vrije voeten gesteld. Aanvankelijk waren er zes verdachten in beeld, maar recentelijk is Biedjai R. erbij gevoegd.

De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden: Irvin Kanhai, Frank Truideman en Hemradj Matawli. Op 24 juni 2013 zal er getuigenverhoor plaatsvinden in deze drugszaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May