Brandstichter hangt vier jaar celstraf boven het hoofd
13 May 2013, 17:00
foto


Lorenzo T. (25) wordt ervan verdacht dat hij op 1 januari 'tezamen en in vereniging opzettelijk brand' heeft gesticht in een woning in het district Wanica. Hij heeft de tenlasteleggingen bekend. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Lorenzo T. trapte de deur in en ging naar binnen. Hij besprenkelde de goederen met gasoline en stak het vuur met een aansteker aan. Een deel van de gasoline was op zijn broek terecht gekomen en hij had het niet gemerkt. Toen de gasoline vuur vatte, was dat ook het geval met zijn broek. Lorenzo liep brandverwondingen op en verdween na zijn daad.

Geen lering getrokken
De verdachte verklaarde op de rechtszitting vandaag, dat hij zich ervan bewust was dat de woning op dat moment onbewoond was. Volgens hem maakte de eigenares van de woning, de ex-vrouw van zijn neef, het leven van zijn familielid zuur. Samen besloten zij toen om de woning van de benadeelde in brand te steken. Eén van de buren merkte op dat de woning in brand stond. Zij hebben de brand geblust met tuinslangen.

Maikoe wees erop dat Lorenzo geen enkele reden had om te bemoeien en brand te stichten. “De woning was niet tegen brand verzekerd en de benadeelde heeft kinderen”, stelde Maikoe. Rechter Danielle Karamatali deelde mee dat de omgeving dicht bewoond is en dat belendende panden ook vlam konden vatten. Hierdoor konden nog meer mensen in gevaar komen, omdat die wel in hun woning waren.

Lorenzo is eerder in aanraking gekomen met de justitie. De aanklager vindt dat de verdachte geen lering heeft getrokken, ook al ging het toen om andere feiten. Raadsman Raoul Lobo zal op 10 juni zijn pleidooi houden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May