Sasur heropent rechtszaak tegen Radio 10
13 May 2013, 06:00
foto


Stichting auteursrechten Suriname (Sasur) heeft de kantonrechter gevraagd een oude rechtszaak tegen Radio 10 te heropenen. Deze rechtszaak van enkele jaren terug werd door Sasur aangehouden, omdat er gesprekken gevoerd werden met de intussen overleden directeur, Werner Duttenhofer.

In de brief aan de kantonrechter zegt raadsman Edward Naarendorp dat de zaak wordt heropend omdat Sasur er niet meer op kan rekenen dat Radio 10 te goeder trouw bezig is te onderhandelen over het tekenen van een licentieovereenkomst.
In een andere brief gericht aan de advocaat van Radio 10 zegt Naarendorp, dat de prominente rol van Radio 10 om Sasur publiekelijk te bekladden, de deur heeft dichtgedaan.

Afwachten
De mediabedrijven en vijf andere organisaties voeren actie tegen Sasur. Zij willen ingrijpen van de politiek om de wettelijke gronden voor het innen van royalty’s door Sasur op muziekwerken te ontnemen. Naarendorp zegt in zijn brief dat de voormalige directeur bindende afspraken heeft gemaakt met Sasur om een licentie te tekenen. Sasur zou na het overlijden van Duttenhofer begrip hebben getoond om te wachten totdat de algemene vergadering van aandeelhouders bij Radio 10 zou hebben voorzien in een nieuwe directeur. Nu blijkt dat Radio 10 niet van plan is zich te houden aan de gemaakte afspraken voor het tekenen van een licentieovereenkomst en ook nog meedoet aan het bekladden van Sasur.

De nieuwe directeur van Radio 10, Werner Duttenhofer jr, zegt aan Starnieuws dat Sasur rancuneus bezig is. “Wij wachten af wat er gaat gebeuren; als wij worden gedaagd, zullen wij voor de rechter verschijnen." Duttenhofer merkt op dat voor hem deze kwestie helemaal niets te maken heeft met tekenen van een licentieovereenkomst, maar het puur gaat om de oorspronkelijke eis van Sasur dat het radiostation twee muziekwerken heeft afgespeeld die haar repertoire voorkomen. Duttenhofer zegt niet van plan te zijn te gaan betalen en wacht af hoe zaken zich ontwikkelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May