Leiding KPS wil dat Belfort voordracht benoeming intrekt
13 May 2013, 00:00
foto


Binnen het Korps Politie Suriname is er beroering ontstaan, omdat minister Edward Belfort twee politie-inspecteurs wil bevorderen tot hoofdinspecteur. De voordracht is gedaan bij de raad van ministers zonder dat de leiding van het korps is gekend. Starnieuws verneemt dat korpschef Humphrey Tjin Liep Shie Belfort schriftelijk heeft gevraagd om de voordrachten in te trekken. Er was hierover een spoedonderhoud met het management-team, dat volledig achter de korpschef staat.

Het gaat om de inspecteurs 1e klasse S.I. en A.T. Enkele inspecteurs zijn niet in aanmerking gekomen voor bevordering. Buiten de leiding van de het korps om, heeft Belfort besloten twee van hen toch voor te dragen tot hoofdinspecteurs. Het management-team vindt dat het personeelsbeleid ernstig wordt verstoord door de stap van de bewindsman.

De belangen van het personeel worden behartigd door de korpschef, die de bevoegdheid heeft om voorstellen te doen voor bevordering. Ook de politiebond is niet betrokken bij deze voordrachten. Vernomen wordt dat de bond ook niet gelukkig is met deze situatie, die tot arbeidsonrust zal leiden onder de leden. De korpsleiding vindt dat ze gedesavoueerd wordt, omdat deze inspecteurs niet in aanmerking komen voor de bevordering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May