Leeflang zal opstappen als bestuurslid Sivis
12 May 2013, 05:30
foto
Vakbondsleider Murwin Leeflang


Vakbondsleider Murwin Leeflang zal opstappen als bestuurslid van het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis). Errol Snijders, voorzitter van vakcentrale 'de Moederbond', vindt dat Leeflang zijn functie moet teruggeven. Dit is duidelijk kenbaar gemaakt aan voorzitter Robby Berenstein, die ook de leiding heeft van C-47.

Leeflang om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij na diep beraad heeft besloten om te bedanken. "Dat doe ik niet om Snijders een plezier te doen. Ik ben nog steeds algemeen secretaris van 'de Moederbond'. Maar ik vind dat er genoeg problemen zijn binnen de vakbeweging. Ik wil deze niet groter maken, want beide vakcentrales nemen deel in het Tripartiet Overleg", stelt Leeflang.

De vakbondsleider onderhoudt nauwe banden met C-47 van Berenstein. "Daarom wil ik niet een sta-in-de-weg zijn. De dagen van Snijders zijn al geteld, want in augustus moet hij verkiezingen uitschrijven. Wij hebben 31 van de 34 bonden achter ons. Snijders is ook geen voorzitter van een bond, dus hij zal niet meer deel kunnen nemen aan de verkiezing", meent Leeflang. Op de vraag of hij zijn brief al heeft geschreven, deelt de vakbondsleider mee dat hij per 1 juni zal bedanken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May