Nawaz Sharif claimt overwinning verkiezing Pakistan
11 May 2013, 18:00
foto
Nawaz Sharif, ex-premier van Pakistan, brengt zijn stem uit. (Foto: www.ndtv.com)


Ex-premier van Pakistan, Nawaz Sharif, claimt dat hij de verkiezing heeft gewonnen. Het officiële resultaat is echter nog niet binnen, maar zijn partij, de Islamitische Liga, zal volgens verwachting de meeste zetels behalen. Dit melden diverse media. Nadat Sharif zijn stem had uitgebracht, zei hij aan journalisten te zullen werken aan de eenheid in het land. Aanpak van terrorisme staat ook hoog op de agenda.


Hoewel Sharif de overwinning heeft opgeëist, wordt aangenomen dat er een coalitie gevormd zal worden om te kunnen regeren. De partij van de voormalige populaire cricketspeler Imran Khan, zal waarschijnlijk op de tweede plaats eindigen. De zittende regeringspartij PPP van president Asif Ali Zardari is de grootste verliezer wordt de derde grote partij.

De verkiezing in Pakistaan vandaag, kenmerkte zich door veel aanslagen. Zeker achttien personen hebben het leven gelaten. Ondanks het grote gevaar dat dreigde en aanslagen door de Taliban vooraf waren aangekondigd, is de opkomst vrij hoog. Volgens de kiescommissie heeft ruim 60 procent van de kiesgerechtigden gestemd; dit is het hoogste aantal in 25 jaar tijd.

In de aanloop naar de verkiezingen hebben meer dan honderd mensen het leven gelaten. De veiligheidsmaatregelen waren bijzonder streng. Meer dan een half miljoen veiligheidsmensen, onder wie militairen, zijn ingezet om de orde te handhaven. De stembussen bleven langer open in Karachi waar de ergste aanslag is geweest.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May