Quotarians verrassen moeders 'Goede Verwachting'
12 May 2013, 00:00
foto
Een moeder in de wijk 'Goede Verwachting' ontvangt pakketten van Quota International Suriname.


Quota International of Suriname heeft zaterdag tweehonderd pakketten verstrekt aan moeders van de wijk 'de Goede Verwachting'. Dit moederdagproject is voor tiende keer uitgevoerd. In de pakketten zitten lekkere, nuttige en ook mooie producten en worden door de leden verdeeld.

De Quotarians hebben de pakketten samen met een buurtbewoonster in twee straten van deze wijk verdeeld. Deze serviceclub, bestaande uit vrouwen zet zich in voor achtergestelde groepen binnen de samenleving. De focus ligt daarbij op vrouwen, senioren burgers en jongeren met een beperking. De Moederdagactie wordt deels betaald uit opbrengsten van de fundraisingsacties van Quota en ondersteund door verschillende sponsoren, zegt de organisatie.

Diverse projecten
Quota Suriname voert samen met de Nederlandse ambassade het muziekkistenproject uit. Vijf scholen voor kinderen met een beperking krijgen behalve een muziekkist met verschillende instrumenten ook lessen die gegeven worden door muziekdocenten.

Daarnaast zijn er ook kleine projecten zoals ‘Wi Oso’, een tekenproject voor Stichting voor het Kind, een schilderproject voor ‘Matoekoe’, een dagje uit naar de Zoo met kinderen, een schooltassenactie voor 260 kinderen, een Bigi Sma dey voor 400 senioren burgers.

Een groot deel van deze projecten wordt gefinancierd uit middelen die komen uit het belangrijkste evenement van Quota, The Men Cook Out. Dit is de grootste fundraisingsactiviteit die de organisatie elk jaar houdt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May