Aangehouden broers ontkennen moord op Wiels
10 May 2013, 18:00
foto
Het lichaam van Wiels op de plek waar hij is doodgeschoten. (Foto: EPA)


De aangehouden broers die worden verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao, ontkennen elke betrokkenheid daartoe. De twee broers 19 en 27 werden direct aangehouden nadat ze zich hadden aangemeld op het politiebureau en zich voorstelden als de makers van het zwart-witte You Tube filmpje waarin de moord wordt aangekondigd.

De twee ontkennen elke betrokkenheid bij de moord. Op een persconferentie op Curaçao kwam dat naar voren. De minister van Justitie Nelson Navarro, hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong en korpschef Marlon Wernet zaten onder andere aan op de persconferentie. De broers hebben wel toegegeven dat ze een dreigvideo op Youtube hebben gezet waarin ze aankondigden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

Tijdens de persconferentie is ook bekendgemaakt dat er vandaag sectie wordt verricht op het lichaam van Wiels. Het onderzoek is tegelijkertijd in volle gang: tips worden nagegaan, getuigen worden gehoord en de beelden van bewakingscamera's van in totaal 50 locaties worden geanalyseerd. Ook wordt bekeken wat er op in beslag genomen mobiele telefoons en USB-sticks staat. De autoriteiten hebben getuigen opgeroepen zich te melden. 'Hulp uit de maatschappij is essentieel', aldus Wernet.

De 54-jarige Wiels, strijder voor de onafhankelijkheid van Curaçao, is zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij leidde de grootste partij van het eiland, Pueblo Soberano.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May