India wil investeren in Surinaamse hulpbronnen
10 May 2013, 22:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en de Indiase ambassadeur Murugean Subashin.


Suriname en India zullen de mogelijkheden bekijken voor het op kleine schaal halen van energie uit rijstkaf. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal op korte termijn een rapport hierover opstellen en indienen bij de Indiase regering, die eventueel fondsen voor financiering zal geven. India heeft ook belangstelling voor samenwerking met Staatsolie.

Hernieuwbare energie uit rijstkaf zal veel betekenen voor het rijstdistrict en de rest van de kustvlakte, geeft de voorlichting van NH aan. Bij een bezoek van de Indiase ambassadeur Murugean Subashini, aan minister Jim Hok van NH, bespraken de functionarissen ook andere aandachtspunten om de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen te versterken.

Subashini bracht het gesprek op de grote voorraad nog niet ontgonnen mineralen die Suriname ter beschikking heeft. Zij gaf aan dat de Indiase Industrie graag de nodige investeringen in deze hulpbronnen zal willen doen als zij geïnventariseerd zijn. Voor deze informatie verwees Hok naar de Geologische Mijnbouwkundige Dienst die belast is met de geologische kartering van alle grondstoffen in Suriname.

Hernieuwbare energie biedt ook mogelijkheden op het gebied van kleine waterkracht centrales of hydro-energie. India staat bekend om de succesvolle toepassing van dergelijke projecten in hun kleinere leefgemeenschappen en omstreken. Het land beschikt over de kennis die Suriname zal kunnen gebruiken bij het introduceren van deze vorm van energie in het binnenland, zegt de NH-voorlichting.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May