Twee maanden celstraf voor verkeersongeval
10 May 2013, 05:00
foto


De autobestuurder Wilfred L. heeft een celstraf van twee maanden en een geldboete van SRD 150 of een hechtenis van een week opgelegd gekregen van rechter Danielle Karamatali. Hij had op 1 juli vorig jaar een voetganger aan de Vier Kinderenweg aangereden. Het slachtoffer kwam in een goot terecht. Zijn ontzielde lichaam werd na drie dagen geborgen.

Bij controle bleek dat het voertuig niet herkeurd was. De keuring was op 15 juni reeds vervallen. De strafrechter achtte dood door schuld tegen de verdachte niet bewezen. Volgens de veroordeelde wist hij niet dat hij een persoon had aangereden. Hij dacht dat het om een paal of een koe zou gaan. De weg was donker en het slachtoffer was in een zwarte korte broek gekleed en zijn bovenlijf was bloot. De rechter veroordeelde Wilfred L., omdat hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achtergelaten had. Hij ging terug naar de plaats van het delict om de losgeraakte onderdelen van zijn auto op te rapen.

Volgens Wilfred L. had hij 40 km per uur gereden, hetgeen toegestaan is op die weg. Karamatali vond dat de situatie niet te voorzien was en dat de veroordeelde zich niet 'gevaar scheppend' heeft gedragen. Pas na drie dagen had Wilfred L. zich aangemeld bij de politie, toen het ontzielde lichaam van het slachtoffer gevonden werd. Bij de uitspraak heeft de kantonrechter rekening gehouden met de omstandigheden, de ernst van de zaak en de persoonlijke omstandigheden van de veroordeelde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May