Raper schildpadeieren riskeert twaalf maanden celstraf
10 May 2013, 02:00
foto


De verdachte Martin T. staat terecht voor het feit dat hij eind maart de jachtwet heeft overtreden. De politie hield hem in het district Commewijne aan met in zijn bezit 30.500 schildpadeieren. Officier van Justitie, Shanta Mahadew, eiste donderdag een straf van twaalf maanden onvoorwaardelijk.

Mahadew merkte op dat Martin T. zich vier keren schuldig heeft gemaakt hieraan. Eerder was hij al drie keren aangehouden voor hetzelfde delict, maar kwam vrij nadat hij boetes had betaald. De officier vond dat door slechts boetes te betalen, de verdachte zich niet heeft gecorrigeerd. De 30.500 eieren van zeeschildpadden waren onder goederen in de auto verstopt. De politie kreeg een tip en wachtte Martin T. op.

Alles bekend
Op de zitting bekende de verdachte alles. “Ik weet dat ik fout ben geweest. Ook wist ik dat het om schildpadeieren ging. Het voertuig, waarmee de eieren vervoerd werden, was van mij”, deelde de verdachte mee. Hij weet dat de zeeschildpadden beschermde dieren zijn.

Raadsman Irvin Kanhai benadrukte dat de dagvaarding nietig verklaard moet worden. Het strafbare feit is in het district Marowijne gepleegd, terwijl de verdachte in Commewijne is aangehouden. Hij vroeg om onmiddellijke invrijheidstelling van zijn cliënt en teruggave van zijn voertuig. De rechter, Alida Johanns, ging voorbij aan dit verzoek. De zaak zal op 13 mei voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May