VHP: Moederdag in teken van liefde en respect
12 May 2013, 07:00
foto


De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) benadrukt in een verklaring dat Moederdag in het teken staat van liefde, respect en dankbaarheid. Juist om deze reden is het belangrijk om stil te staan bij moeders en hen in het zonnetje te zetten. "Het mooiste woord op de wereld, de mooiste naam uit mensenmond, is MAMA", vindt de VHP.

Wat deze politieke partij betreft, zouden moeders elke dag aandacht moeten krijgen, "maar door de alledaagse drukte gaat het ons voorbij. We nemen aan dat zij, de moeder, vanzelfsprekend voor alles zorgt". De moeder is de spil van het gezin dat de hoeksteen is van de samenleving. "Het is onmogelijk op te noemen wat ze voor ons allemaal gedaan heeft en nog steeds doet."

Gezamenlijke taak
De VHP merkt op dat ondanks vele problemen en beperkte middelen, vele moeders in staat zijn, uiteraard samen met de man, voor het gezin te zorgen. Voor eenoudergezinnen is het zwaarder, vooral wanneer de vader als enige kostwinner is komen te ontvallen of geen bijdrage levert in de kosten voor het levensonderhoud. Alleenstaande moeders hebben het heel moeilijk. Naast haar reguliere werk hebben ze vaak ook bijbaantjes waardoor de kinderen enigszins verwaarloosd worden. Het gevolg is dat uitspattingen als incest, kindermisbruik, jeugdcriminaliteit enz. niet uitblijven.

Door gezamenlijke inspanning moet volgens de VHP ervoor gezorgd worden dat er randvoorwaarden gecreëerd worden voor alle moeders om effectief te kunnen functioneren. In deze heeft de overheid een belangrijke rol te vervullen voor een vrouwvriendelijk milieu.
Ook de moeders moeten in staat gesteld worden om te kunnen participeren in organisaties op verschillende gebieden. De organisaties moeten zorgen voor een goede opvang en begeleiding van de kinderen na school en ook in de avonduren van moeders met ambities, vooral wanneer het gaat om alleenstaande vrouwen. Als partij zijn we blij met de naschoolse opvang, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi in een verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May