Brunswijk: Ik hengel niet in andermans vijver
09 May 2013, 17:00
foto
Een deel van mensen dat overgelopen is naar de ABOP uit andere partijen, waaronder Pertjajah Luhur.


Voorzitter Ronnie Brunswijk van de ABOP zegt niet op pad te zijn om te hengelen in het visgat van andere politieke partijen. “Een ieder is vrij te komen en zich aan te sluiten bij de ABOP. De tijd van etnische politiekvoering is voorbij en ook de ABOP staat open voor andere personen die niet op mij lijken”, zegt Brunswijk aan Starnieuws.

De politicus reageert hiermee op het overlopen van leden van de Pertjajah Luhur (PL) in het district Commewijne. Brunswijk zegt dat coalitiegenoot PL-voorzitter Paul Somohardjo hem hierover wel drie keer heeft aangesproken, maar hem hetzelfde heeft gezegd. Vanavond heeft het hoofdbestuur van de PL een spoedvergadering over deze kwestie en overweegt de samenwerking met de ABOP te verbreken.

Verschillende partijen
Brunswijk zegt dat Somohardjo zich inderdaad boos heeft gemaakt tijdens het onderhoud met hem. Hij heeft zelfs gedreigd niet meer met de ABOP te willen samenwerken. “Maar zo ver is het niet gekomen. Ik heb daarvan niets gemerkt”, zegt Brunswijk. Somohardjo zou over het weglopen van leden van de PL erg in verlegenheid zijn gebracht. Bij de overlopers is ook een neef van Somohardjo.

Starnieuws verneemt dat het om ruim 30 verschillende kernbestuursleden gaat en dat die nu bezig zijn andere leden van de PL over te halen om over te lopen. Het zou niet alleen gaan om leden van de PL, maar ook van partijen die deel uitmaken van het Nieuw Front.

Geen beleid
Brunswijk ontkent dat hij een beleid heeft uitgestippeld om personen van andere partijen naar ABOP te laten overlopen. “Ik heb niemand iets beloofd of gegeven, geen dokterskaarten en ook geen woningen of posities binnen de overheid”, zegt hij.

Volgens de politicus moet ervan worden uitgegaan dat alle mensen vrij zijn om te doen wat ze willen. “Ik heb geen strategie, misschien hebben anderen dat, als ik kijk naar de reacties hierover”. Brunswijk zegt dat zijn partij wel steeds aan het werk is met het mobiliseren van mensen om zich aan te sluiten, maar dit doen alle partijen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May