Nieuwbouw St. Gerardusschool van de baan
09 May 2013, 08:00
foto
De St Gerardusschool, die bij iedere springvloed onderloopt, is ook vanwege een onderwijsonvriendelijke omgeving aan een nieuwbouw toe.


De onderhandeling tussen het Bisdom Paramaribo en een lokale ondernemer voor een nieuwbouw voor de St. Gerardusschool in Albina is van de baan. Dit verneemt Starnieuws van bisschop Wilhelmus de Bekker van het Bisdom Paramaribo.

De geestelijke leider geeft aan dat het Bisdom zich niet kan terugvinden in het tegenbod van de ondernemer, om ook de helft van het perceel van de belendende RK-kerk te koppelen aan dat waarop de huidige school staat en het terrein van de leerkrachtenbarakken. "Voor ons was dat onaanvaardbaar, bovendien willen we de eigendomsrechten van het perceel behouden", zegt De Bekker.

De St. Gerardusschool ressorteert onder het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO). Deze onderwijsinstantie is een werkarm van het Bisdom Paramaribo. "Ons verzoek ligt al bij de districtscommissaris", zegt directeur Ricardo Kenswil. De RKBO-voorman verklaart dat in de afgelopen periode een kans gegeven werd aan de onderhandelingen met de ondernemer, vandaar dat het verzoek voor een bouwterrein aan de districtscommissaris zo lang is uitgebleven. De school loopt bij iedere springvloed onderwater.

Medewerking toegezegd
De overkoepelende oudercommissie van de drie lagere scholen en VOJ Albina, heeft eind april tijdens een kennismakingsbezoek een petitie aangeboden aan minister Shirley Sitaldin van Onderwijs. De ouders vroegen haar ernaar toe te werken, opdat er een nieuwbouw voor de St.Gerardusschool komt. De ouders gaven aan dat hun kinderen in een onderwijsonvriendelijke omgeving les moeten volgen.

Sitaldin deed vorig jaar reeds bij een bezoek aan Albina de toezegging, dat indien het RKBO zorgt voor het bouwterrein, er een nieuwe school zal verrijzen. Daags na het bezoek van de minister gaf de dc tegenover Starnieuws aan dat als RKBO een beroep doet op het districtsbestuur, er altijd grond beschikbaar is. "Er is grond genoeg voor het RKBO", zei de dc toen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May