President: Geen sprake van overschrijden begroting
08 May 2013, 19:37
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse heeft de coalitiepartners meegedeeld dat er geen sprake is van het overschrijden van de begroting. Hij had dinsdag en woensdag een overleg met de coalitietop over de financiële situatie in het land.

"De verhoogde uitgaven in het eerste kwartaal van het jaar alsmede het steeds terugkerend verschijnsel van mindere inkomsten gedurende de eerste maanden van elk nieuw jaar, hebben geleid tot enige financieel monetaire onevenwichtigheden", meldt perschef Cliffton Limburg in een vanavond uitgegeven bericht van het kabinet van de president.

Tijdelijke aard
Benadrukt wordt dat deze situatie van tijdelijke aard is "en zoals verwacht intussen in balans is gebracht". Vaste lasten en- of betalingen van de overheid zoals lonen en salarissen én sociale voorzieningen zoals Algemene Kinderbijslag en Algemene Oudedags Voorziening blijven gegarandeerd.

Tijdens de politieke top is de garantie gegeven dat alle betalingen vanuit de overheid voor geleverde diensten door derden, normaal plaatsvinden. De monetaire autoriteiten zijn te allen tijden beschikbaar voor de president om waar nodig het financieel-monetaire beleid nader toe te lichten. De politieke top heeft haar ondersteuning toegezegd aan de continuering van het door de regering uitgestippelde financieel-economisch beleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May