Donatiecampagne gestart voor Afro-Surinaams monument
08 May 2013, 22:00
foto
Rudie Bottse van stichting 1 Juli Keti Koti ontvangt een 'dankbaarheidsmunt' van Winston Wirht, van Green Heart Foundation. (Foto: Raoul Lith)


Stichting 1 Juli Keti Koti maakt zich sterk voor het opzetten van een Afro-Surinaams monument. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met de Green Heart Foundation, waarvan Winston Wirht de trekker is. Om dit monument te financieren is er SRD 1.5 miljoen nodig. Daarom heeft de stichting besloten een donatiecampagne te houden om dit te kunnen financieren.

Deze campagne is vanmiddag in het Cultureel Centrum Suriname gelanceerd. Dit project zal twee maanden duren en zal landelijk uitgevoerd worden. De minimale bedragen die gestort kunnen worden zijn: SRD 55, US$ 20 en euro 20. De donateurs ontvangen een kwitantie van de stichting en binnen drie weken komen zij in aanmerking voor een verguld ‘dankbaarheidsmuntbiljet’ met de beeltenis van het monument.

Dit monument zal gemaakt worden door de kunstenaar Erwin de Vries. Er wordt hard aan gewerkt om het monument af te hebben, zodat dit onthuld kan worden op 25 november 2013 zegt Rudie Bottse, voorzitter tevens coördinator van stichting 1 juli Keti Koti. Er worden gesprekken gevoerd met het ministerie van Openbare Werken om het beeld op Poelepantje te plaatsen.

Aryan Soewarto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May