LVV traint penitentiaire ambtenaren en gedetineerden
08 May 2013, 15:00
foto
LVV-deskundigen wijzen gedetineerden hoe ze moeten planten. (Foto: LVV)


Penitentiaire ambtenaren (pa’s) en gedetineerden worden getraind door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het gaat om twee trainingen van verschillende niveaus. De pa's volgen een train de trainers cursus 'Het telen van groenten', terwijl de gedetineerden een training zullen volgen 'Groenteteelt en aanmaak compost/telen in plantenkas'.

De gedetineerden zullen leren hoe zij groenten moeten planten, compost moeten maken. Ook het telen van groenten in een plantenkas komt ook aan de orde. De pa's zullen leren hoe zei dit proces van groenteteelt, composteren en telen in een plantenkas moeten coördineren. Ook zullen pa's erbij leren hoe ze een landbouwbedrijf moeten managen. Beide klassen zullen getraind worden door deskundigen van LVV. Door het verzorgen van deze trainingen wil LVV bijdrage geven aan de resocialisatie beleid van de gedetineerden van het ministerie van Justitie en Politie.

De training duurt vier maanden. Elke week zal de training verzorgd worden in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan en de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. De gedetineerden houden zich bezig met de tuinafdeling. Na de afsluiting zullen de gedetineerden én de pa’s zullen een certificaat krijgen na de training. Volgens onderdirecteur Paulus Pinas van Delinquentenzorg is dit de eerste keer in de geschiedenis dat gedetineerden een certificaat voor landbouw trainingen zullen ontvangen. De leiding van de inrichting is blij dat gedetineerden een vak kunnen leren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May