Nu ook cytochemisch onderzoek mogelijk in Diakonessenhuis
08 May 2013, 13:00
foto
Het laboratorium van het Diakonessenhuis.


Het laboratorium van het Diakonessenhuis heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met een ‘cytochemisch onderzoek’. Via kleurtechnieken kan nu acute leukemie worden onderscheiden. Tot nog toe was deze diagnostische kleurtechniek niet mogelijk in Suriname.

Het ziekenhuis meldt dat de afgelopen jaren de dienstverlening is toegenomen. Zo kunnen vanaf 2011 veel meer laboratoriumtesten worden gedaan door aanschaf van een geheel geautomatiseerde chemie-analyser, die ook de processen veel sneller doet verlopen waardoor de uitslagen vlugger bekend zijn.

Leukemie is een vorm van bloedkanker waarbij ongecontroleerde deling van afwijkende (kanker) witte bloedcellen zich verspreiden naar andere organen en die binnendringen.
Bij acute leukemie, die in twee soorten voorkomt, vindt een erg snelle deling en verspreiding van de kankercellen plaats, waardoor de ziekte snel verergert. Acute leukemie komt voor bij mannen en vrouwen, van elk ras en in alle leeftijdsgroepen. Het is belangrijk om te kunnen vaststellen met welk type van acute leukemie men te maken heeft.

Het Diakonessenhuis is het eerste ziekenhuis in Suriname waar nu met cytochemisch onderzoek de twee soorten acute leukemie kunnen worden onderscheiden. Hierdoor kan er sneller en beter een diagnose worden gesteld en eerder een behandeling worden ingesteld, wat de kans op genezing verhoogt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May