Weid Mijn Lammeren krijgt boeken voor taalontwikkeling
08 May 2013, 08:00
foto


Stichting Weid Mijn Lammeren heeft van Lilian Tjon-Sien-Foek, Patricia Lapre en Daniella van de Graaf een aantal boeken, behorend bij een taalontwikkelingsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor jonge kinderen van 0 tot 7 jaar, gekregen. Het programma is erop gericht de taalontwikkeling van de kinderen op een speelse manier te stimuleren.

De stichting zegt blij te zijn met de schenking. In Nederland is het programma onder meer toegepast op kinderen die tweetalig zijn en er zijn goede resultaten mee bereikt. Uit onderzoek dat een aantal jaren geleden heeft plaatsgevonden blijkt dat de leerprestaties van kinderen die het programma hebben doorlopen, op langer termijn beter zijn.

Tjon-Sien-Foek, Lapre en Van de Graaf zijn via dominee Orlando Bottenbley uit Drachten, Nederland, in contact gekomen met Stichting Weid Mijn Lammeren. Bottenbley is één van de initiatiefnemers van ‘De Schuilplaats’, een sociaal woningbouwproject te Garnizoenspad. Zij hebben ook een aantal basisscholen en een tehuis voor personen met een lichamelijke beperking bezocht en zeggen in de toekomst vanuit Nederland meer te zullen doen voor de stichting, het tehuis en de basisscholen.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May