Life management voor studenten scholengemeenschap
08 May 2013, 02:00
foto
Studenten tijdens een rollenspel bij de Life Management Training.


De havo- en vwo-studenten van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap Lelydorp zijn begonnen met de Life Management Training, die wordt verzorgd door het Nationaal Bureau Genderbeleid (NGB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De training duurt twee uren en het is de bedoeling dat in drie dagen, alle studenten eraan hebben geparticipeerd.

De training vloeit voort uit de herdenking van Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart. De studenten worden bekendgemaakt met de achtergrond en bedoeling van deze dag en krijgen inzicht in de betekenis van gender en gendergelijkheid in de context van studie en werk. Het is de bedoeling dat zij leren nadenken over hun bijdrage aan het bereiken van gendergelijkheid. Andere zaken waaraan in de training aandacht wordt besteed, is het leren formuleren van korte en lange termijn doelen, identificatie van de verschillende rollen die de studenten zelf bekleden, prioriteiten stellen, budgetteren en discipline.

Gender
Bekendheid geven aan de Internationale Dag van de Vrouw en Genderawareness creëren door het aspect van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw te benadrukken zijn belangrijke aspecten die bereikt moeten worden met deze training. Bij gendergelijkheid gaat het er niet om dat man en vrouw hetzelfde zijn. Het komt daarbij neer op het feit dat mannen en vrouwen gelijke kansen moeten krijgen om tot maximale ontplooiing te komen, zowel in huis als in het openbaar leven.

Jongens en meisjes worden geboren met lichamelijke verschillen. Het is duidelijk dat de man anders is gebouwd dan de vrouw. Dat is dus sekse of geslacht. Bij gender gaat het niet om deze verschillen. ‘Gender’ verwijst naar de rollen die mannen en vrouwen toebedeeld zijn door de maatschappij en de relaties die daaruit voortkomen. Deze genderrollen verschillen dan ook in elke cultuur, licht de voorlichting van Biza toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May