Poging cocaïnesmokkel afgestraft met een jaar celstraf
07 May 2013, 18:00
foto


Johnny A. kreeg een gevangenisstraf opgelegd van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest en een proeftijd van drie jaren. Rechter Maytrie Kuldipsingh legde hem ook een boete van SRD 1000 op of een hechtenis van vier weken. Johnny A. had op 16 december van het afgelopen jaar gepoogd om 560 gram cocaïne, verstopt in een statief van een camera te smokkelen naar Sint Lucia.

De veroordeelde verklaarde dat hij het spul van een zekere M.S., een Guyanees, had ontvangen. Johnny reed zestien jaren taxi en M.S. kende hij al drie jaren. Hij was een vaste klant. M.S. gaf de veroordeelde een ticket naar St. Lucia en vroeg hem om de camera en de statief mee te nemen. Bij de controle op Zanderij viel hij door de mand. Volgens Johnny wist hij niet dat er drugs verstopt was in het statief en ook had hij niet gemerkt dat deze zwaarder was.

Meer oplettendheid
Johnny A. barstte bijna in tranen uit op de zitting, maandag. “Ik heb vier kinderen om te verzorgen en het huis waarin wij wonen, moet ontruimd worden. Mijn vrouw kan dit niet alleen doen. Het spijt mij, wat mij is overkomen”, zei de veroordeelde. Kuldipsingh en officier van justitie, Roy Elgin, merkten op dat Johnny beter had moeten weten. Hij leest de kranten en is ‘man van de straat’ en weet wat er allemaal in de samenleving gebeurt.

Beiden hadden meer oplettendheid van Johnny A. verwacht. Zij vonden het niet in de haak dat een vreemde een ticket geeft en dan de veroordeelde niet door had dat hij als koerier werd gebruikt.
Johnny A. moet nog een maand achter de tralies blijven. Hij is voor het eerst in aanraking met de justitie gekomen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May