Veel werk voor Commissie Straatnaamgeving
04 May 2013, 01:00
foto
Minister Soewarto Moestadja met de leden van de Commissie Straatnaamgeving. (Foto: Biza)


De achterstand in het geven van straatnamen zal de komende tijd worden weggewerkt, zegt de voorzitter van de pas geïnstalleerde Commissie Straatnaamgeving, John Saherie. “Er is enorm veel werk voor de boeg. Het gaat om een landelijke activiteit die een bijzondere maatschappelijke functie heeft. Het vindbaar maken van personen is van belang. ”

De commissie, die is geïnstalleerd door minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza), zal de president van Suriname adviseren over het benoemen/vernoemen van straten, lanen, wegen, stegen, paden en pleinen. Dit kan zij doen op eigen initiatief of op dat van derden. Bij het advies moet zoveel mogelijk rekening worden gehouden met onder andere de cultuur, geschiedenis, natuur kortom de Surinaamse identiteit. Ook de verbondenheid met de wereld wordt in de straatnaamgeving betrokken door benoeming naar buitenlandse beroemdheden.

Duurzaam materiaal
Er ligt een voorstel bij de Raad van Ministers om de huidige straatnaamborden te vervangen door borden van duurzaam materiaal. Ze worden vervaardigd van galvanisch materiaal, zodat ze langer meegaan. Daarmee voldoen ze gelijk aan internationale standaarden. Het materiaal zal in een pilot project worden toegepast om na te gaan hoe deze nieuwe ontwikkeling overkomt bij de samenleving.

De leden van de commissie zijn Aarti Vishnudatt (Kabinet van de president), Jayant Mohan (Justitie en Politie), Francis Small (Surpost), Errol Abrahams (Openbare Werken), Rita Tjien Fooh (Nationaal Archief), Benjamin Mitrasingh (cultuurdeskundige) en Natalie Gonsalves (secretaris, Binnenlandse Zaken/CBB). De commissie is ingesteld voor de duur van 1 jaar en moet tweewekelijks rapporteren aan de minister van Binnenlandse Zaken, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May