Alcoa overweegt vermindering smeltcapaciteit
04 May 2013, 00:00
foto


Alcoa overweegt zijn smeltcapaciteit van 460.000 metrieke ton in de komende 15 maanden te herzien. Mogelijk zal het bedrijf zijn smeltcapaciteit verminderen om zijn concurrentievermogen te behouden. De aluminiumprijzen zijn met meer dan 33 procent gedaald sinds haar piek in 2011.

De herziening omvat faciliteiten in het Alcoa-systeem en richt zich op duurdere emplacementen en vestigingen die lange termijn risico’s lopen door onder andere energiekosten of regelmatige onzekerheden. De mogelijke inperkingen kunnen van invloed zijn op 11 procent van Alcoa’s wereldwijde smeltcapaciteit.
Momenteel is 13 procent (568.000 metrieke ton) van de smeltcapaciteit van het bedrijf onbenut. “Door de aanhoudende wereldwijde lage aluminiumprijzen, moeten we elke optie overwegen om de concurrentiepositie van Alcoa te behouden,” zegt Chris Ayers, president van Alcoa’s Global Primary Products. “Alle besluiten zullen slechts uitgevoerd worden na een grondige strategische evaluatie en overleg met belanghebbenden.”

Bij de herziening van de smeltcapaciteit voor een mogelijke vermindering, zal Alcoa een breed scala van alternatieve acties overwegen, variërend van het stopzetten van nieuwe lijnen tot volledige vermindering van bedrijven en/of permanente sluiting. Het Alcoa aluminium raffinagesysteem zal ook worden geëvalueerd op enige inperking in smeltcapaciteit alsook de heersende marktomstandigheden.

De herziening van Alcoa's primaire metalen operaties is in overeenstemming met het bedrijfsdoel 2015 om zijn positie op de productiekosten van aluminium op de wereldmarkt te verlagen met tien procent en de alumina kostencurve met zeven procent te drukken. De besluiten over de inperkingen of sluitingen van bedrijven zullen worden aangekondigd als de beoordelingen zijn voltooid, zegt het bedrijf.
Alcoa is de grootste producent ter wereld van primair en gefabriceerd aluminium, alsmede het grootste mijnbedrijf van bauxiet en raffinadeur van alumina.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May