Zes jaar geëist voor beroving en verduistering
03 May 2013, 09:00
foto


Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft zes jaar geëist tegen Owen P. die ervan wordt verdacht dat hij twee auto’s in december 2011 heeft verduisterd. Daarnaast zou hij op 23 februari 2012 een taxichauffeur beroofd hebben. Ook probeerde hij een pompbediende te beroven. Owen P. had twee auto’s geleend, maar bracht ze nooit meer terug. De verdachte ontkent dat hij de berovingen heeft gepleegd.

Niamat deelde mee dat de verdachte bij zijn aanhouding en voorgeleiding bekend had dat hij de voertuigen had verduisterd. Op 23 februari nam de verdachte samen met een andere persoon de taxi. De taxichauffeur moest een rit rijden naar het Bruynzeelproject. Onder bedreiging van een wapen werd het slachtoffer door de twee verdachten beroofd. Zij bonden hem vast aan zijn handen en voeten en namen hem mee in de auto.

Toen de verdachten de pompbediende probeerden te beroven, zag het slachtoffer kans om uit het voertuig te ontsnappen. De verdachten reden hierna weg. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte geprobeerd had om het voertuig te verkopen aan de Snijbonenstraat. De medeverdachte heeft alles bekend en beweerde dat hij in opdracht van Owen P. heeft gehandeld. Deze zaak zal op 6 juni verder behandeld worden, waarbij raadsman Hedley Derby zijn pleidooi zal houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May