72-jarige verdachte voorlopig in vrijheid gesteld
03 May 2013, 05:00
foto


De 72-jarige man die ervan verdacht wordt zijn twee minderjarige stiefkinderen van zeven en negen misbruikt te hebben, is door rechter Sieglien Wijnhard voorlopig in vrijheid gesteld. Hij is aangemaand om steeds op de zitting aanwezig te zijn, wanneer de zaak behandeld zal worden. Officier van Justitie, Astrid Niamat, had eerder een straf van tien jaar geëist tegen de verdachte.

Niamat merkte op dat de slachtoffers consequent zijn geweest over de seksuele handelingen die de verdachte gepleegd had. De laatste keer had een van de kinderen in de raadkamer een andere verklaring afgelegd. Dit snapt Niamat niet. De gynaecoloog heeft van beide slachtoffers een rapport opgemaakt, waaruit blijkt dat er ontucht is gepleegd. Ook de gynaecoloog is eerder op de zitting gehoord, zodat hij zijn bevindingen kon verduidelijken.

Tegenstrijdige verklaringen
Advocaat van de verdachte, Raoul Lobo, benadrukte dat de verklaringen van de slachtoffers tegenstrijdigheden bevatten. Volgens de raadsman zijn de slachtoffers in hun verklaringen niet consistent. Hij vroeg de rechter om de verdachte voorlopig vrij te spreken. Vanaf het begin van deze zaak heeft de verdachte steeds ontkend zich schuldig gemaakt te hebben aan de beschuldigingen.

Op 24 juli 2012 kwamen de kinderen niet terug van school. Zij werden overgeheveld naar Opa Doeli. De leiding van de school schakelde de politie in, nadat een van de kinderen de schooljuf had verteld over de seksuele handelingen die gepleegd werden met haar door de stiefvader. De verdere behandeling van deze zaak zal op 6 juni plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May