Borussia Dortmund naar finale
30 Apr 2013, 18:00
Elftal Borussia Dortmund

In de tweede speelperiode kwam Borussia Dortmund beter in haar spel, maar Robert Lewandovski was vandaag niet op scherp, waardoor Diego Lopez zijn doel schoon kon houden. In de slotfase voerde Real Madrid de druk op en scoorde tweemaal, echter was dat niet voldoende om door te gaan.

In de tweede helft kwamen Benzema, Kaka en Khedira in het spel, maar het duurde tot laat in de wedstrijd, voordat Real Madrid erin slaagde het spel definitief naar zich toe te trekken. Kareem Benzema werkte in de 83e minuut een voorzet van Kaka in het doel (1-0). De trainer van Borussia Dortmund haalde Lewandovski eruit, waardoor Sergio Ramos wat ademruimte kreeg en de aanval kon ondersteunen. Dit resulteerde in de 88e minuut in het tweede doelpunt van Real, gemaakt door Sergio Ramos (2-0). Real drong aan voor een derde doelpunt, maar had de tijd niet mee. Borussia Dortmund verloor de wedstrijd, maar gaat op basis van het thuisresultaat naar de finale van de Champions League.