Salarbaks en Siban winnaars Johan Adolf Pengel Open
28 Apr 2013, 10:00
foto
De prijswinnaars van de onderdelen dammen en schaken. (Foto: R. Tjong Tjin Joe)


Arief Salarbaks heeft tijdens de Johan Adolf Pengel Open bewezen dat hij zijn plaats bij de topdammers van Suriname verdient. Tijdens het denksportentoernooi streek Salarbaks met de eer.

Bij het onderdeel schaken wist Michael Siban de titel in de topklasse op zijn naam te schrijven. Dit evenement, dat georganiseerd werd door de straatdamvereniging The Dragon, moest door slechte weersomstandigheden worden verplaatst naar de foodcourt van de Jodenbreemall. Desondanks waren de denksporters in grote getale aanwezig, wat zelfs resulteerde in een record aantal deelnemers.

De grootste groep denksporters was bij het onderdeel schaken, waar er meer dan 100 jeugdigen hebben meegedaan in zes- en achtkampen in de aspirantenklassen. De sterkere schakers konden hun krachten meten in de subtop- en de topklasse. In de subtopklasse is Manish Ramjiawan de kampioen geworden. Semi-kampioen werd Dewish Salik en Justin Chou eindigde op de derde plaats. In de topklasse werd Siban kampioen. De Cubaanse schaaktrainer Nestor Velez Betancourt moest genoegen nemen met de tweede plaats. Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe eindigde op de derde plaats.

Dammen
Bij het uitreiken van de kampioenstrofee aan Salarbaks, beloofde Marcel Oostburg van de organisatie dat de kampioen een beloning, voor zijn geleverde prestaties de afgelopen weken, tegoed heeft bij de straatdamvereniging. Semi-kampioen bij het onderdeel dammen werd Derryl Bohr. Op de derde plaats eindigde William Orie.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May