St. Vincentius Ziekenhuis blij met transportcouveuse Belvosur
28 Apr 2013, 12:00
foto
Overhandiging van de cheque voor de aanschaf van een transportcouveuse door Belvosur aan het St. Vincentius Ziekenhuis.


Het St. Vincentius Ziekenhuis had dringend de behoefte aan een transportcouveuse om te vroeg geboren baby's met spoed te vervoeren van de verloskamer naar de couveuseafdeling of naar de operatiekamer. Stichting Belvosur (België voor Suriname) heeft een cheque ter waarde van euro 9.600 overhandigd aan het ziekenhuis. Dit bedrag is bestemd voor een transportcouveuse voor de zuigelingenafdeling van het ziekenhuis.

De transportcouveuse kan eveneens ingezet worden als een zuigeling om bepaalde redenen naar een ander ziekenhuis in een ambulance moet worden vervoerd. In de transportcouveuse kan al de eerste zorg worden geboden aan de vroeggeborene, zoals het toedienen van zuurstof, het monitoren van hartslag en het meten van de bloeddruk.

Veilige manier
De kinderartsen John Bilkerdijk en Nanja Braafheid zijn blij met dit gebaar. De transportcouveuse voorziet in een grote behoefte. Voorheen werden vroeggeboren baby’s vaker op de arm gebracht naar de zuigelingenafdeling. De hedendaagse kwaliteitsnormen vereisen dat deze baby’s op een veilige manier in een transportcouveuse vervoerd moeten worden in een ziekenhuis.

Algemeen directeur Manodj Hindori is verheugd met deze gift van Belvosur. Hij legt uit dat het St. Vincentius Ziekenhuis op alle fronten aan het moderniseren is en dat de zuigelingenafdeling hierbij niet kon achterblijven. Hij onderstreept de behoefte aan meer couveuses voor het ziekenhuis, want hierdoor worden baby’s in leven gehouden die het anders niet zouden hebben gered.

Hoopt meer te doen
Stijn Ketele, de nieuwe voorzitter van Belvosur in Suriname, is blij dat zijn organisatie heeft kunnen bijdragen aan de aanschaf van een transportcouveuse voor het St. Vincentius Ziekenhuis. Belvosur bestaat uit vrijwilligers in België en in Suriname, die zich inzetten voor het Surinaamse kind in nood.

Deze donatie aan het ziekenhuis, bestemd voor vroeg geboren zuigelingen, valt binnen de doelstellingen van deze organisatie. Ook de eerdere positieve ervaringen die Belvosur had met het St. Vincentius Ziekenhuis maakte dat de aanvraag voor een transportcouveuse positief is beoordeeld. Belvosur hoopt nog meer projecten ten gunste van minderbedeelde kinderen in Suriname te kunnen uitvoeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May