Defares: Kapitaalkrachtige kartels winnen SVB-verkiezing
27 Apr 2013, 10:05
foto
John Defares


John Defares is niet van plan in te gaan op de vraag van John Krishnadath om zitting te nemen in de adviesraad van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). "Niet John Krishnadath heeft gewonnen maar zeer kapitaalkrachtige kartels hebben de overwinning behaald. Ik denk niet dat dit goed is voor de ontwikkeling van ons voetbal", zegt Defares aan Starnieuws.

Defares kreeg 11 en de lijst Krishnadath 20 stemmen. Defares zegt dat hij blij is met de 11 stemmen en hij bedankt deze verenigingen voor hun vertrouwen. "Ik zal mij blijven inzetten voor een beter voetbal en daarom zullen wij een project uitvoeren om jeugdvoetbal te stimuleren, zoals opgenomen in ons verkiezingsplan", deelt Defares mee.

Geen stemmen gekocht
"Ik vind het erg zoals het er gisteravond aan toe gegaan is. Bestuursleden worden gemachtigd door verenigingen om hun stem uit te brengen. Het was ook een gênante vertoning dat voorzitter Louis Giskis op die manier is behandeld. Hij mocht niet stemmen namens het bestuur. De man is daar te kijk gezet. De procedures en regels moeten beter vastgelegd worden. Ik ben echt geschrokken van hoe zaken aan toe gaan en hoeveel geld rolt bij de verkiezingen. Wij hebben geen stemmen gekocht", merkt Defares op.

Defares wenst Krishnadath veel succes en sterkte toe met het SVB-bestuur. "Ik wil niet als een slechte verliezer overkomen, maar zaken zijn niet correct verlopen. De verkiezing is beïnvloed door invloedrijke kapitaalkrachtige groepen. Ronnie Brunswijk is de personificatie van een van de groepen", meent Defares. Samen met de mensen die hem ondersteund hebben, zal Defares de vinger aan de pols blijven houden. "Maar wij zullen op onze eigen manier bijdragen om de voetbalsport op te krikken. Daarvoor hoef ik echt niet in de adviesraad van de SVB te zitten", stelt Defares.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May