Brunswijk zal lobbywerk bij overheid verrichten voor SVB
27 Apr 2013, 04:00
foto
Ronnie Brunswijk feliciteert John Krishnadath met de overwinning. (Foto: René Gompers)


John Krishnadath, de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), heeft parlementariër en coalitieleider Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) bereid gevonden om lobbywerk te verrichten bij de overheid. Ook partijgenoot Marinus Bee heeft zijn medewerking toegezegd. Krishnadath wil vooral jeugdvoetbal stimuleren en daar zijn er 'potjes' voor bij de overheid die het nieuwe bestuur wil aanspreken.

Krishnadath zei dit vrijdagavond nadat hij met 20 van de 31 stemmen gekozen was tot voorzitter. Hij begrijpt dat zijn tegenkandidaat John Defares die het niet gehaald heeft, nu boos is. "Maar ik wil graag dat hij zitting neemt in de adviesraad van de SVB. Dat orgaan willen wij zo snel mogelijk instellen", deelde Krishnadath mee. Hij bedankte iedereen die hard gewerkt heeft om de kandidatuur van zijn bestuur te ondersteunen. Brunswijk is zijn grootste ondersteuner.

De nieuwe voorzitter haalde aan dat de gelederen zo snel mogelijk gesloten moeten worden. Zaken die voor irritatie hebben gezorgd, zoals wie namens het bestuur van de SVB mocht stemmen, zullen zo snel mogelijk geregeld worden. Krishnadath zei dat de Defares ook goede ideeën heeft om de voetbalsport te doen groeien. Hij wil graag gebruik maken van deze kennis. Er moeten diverse maatregelen getroffen worden op deze tak van sport op te krikken. De jeugd is een belangrijk speerpunt. Diverse ministeries kunnen hiertoe een bijdrage leveren. Hij is blij met de support van Brunswijk en Bee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May