Bestuursleden willen niet dat Giskus SVB-stem uitbrengt
26 Apr 2013, 14:00
foto
Louis Giskis, scheidende voorzitter van de SVB.


Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), heeft per deurwaardersexploot van de overige bestuursleden de mededeling gekregen dat hij niet mag stemmen. Giskus zegt aan Starnieuws dat hij niet van plan is zich hierbij neer te leggen. Deze kwestie zal worden voorgehouden aan de verkiezingscommissie die vanavond de verkiezingen zal leiden.

Giskis merkt op dat tot nu toe hij de SVB heeft vertegenwoordigd. Dit is ook vastgelegd in de reglementen van de organisatie. Op aanwijzing van de voorzitter mag iemand anders namens de SVB optreden. Bestuursleden hebben de vorige week vergaderd over deze kwestie, terwijl Giskis uitlandig was. Vier van de zeven bestuursleden zijn kandidaat onder leiding van John Krishnadath. Het andere kandidaat-bestuur wordt aangevoerd door John Defares.

Stemgerechtigden
De verkiezingscommissie wordt geleid door de jurist Lesley Rodgers. Hij is gevraagd door het SVB-bestuur. Vanavond zal op de vergadering de commissie aangevuld worden. Volgens het huishoudelijk reglement zullen de kandidaat-besturen elk twee personen voordragen. "Ik laat het aan de verkiezingscommissie over om het besluit te nemen. In feite wil de FIFA niet dat het bestuur ook stemt", zegt Giskis. Het huishoudelijk reglement is in concept al gewijzigd maar dit is nog niet aangenomen, waardoor het bestuur nog stemgerechtigd is.

Vanavond mogen 32 stemmen worden uitgebracht. Het gaat om achttien lidbonden, negen hoofdklasse verenigingen, vier stemmen van de eerste klasse en dat van het bestuur. Lidbond Paramaribo Centraal is niet actief en heeft geen stemrecht. Van de tien hoofdklasse verenigingen mag Boskamp niet stemmen omdat deze vereniging nog geen goedgekeurde statuten heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May