Mishandeling vrouw die overleed in 2009 alsnog afgestraft
26 Apr 2013, 04:00
foto


Twee van de drie verdachten hebben een celstraf van vier jaren en zes maanden, met aftrek van de tijd in voorarrest opgelegd gekregen van rechter Alida Johanns. Zij moeten weer de bak in. Anielkoemar R., Soeradj B. en Soenildath G. zijn ten laste gelegd dat zij in vereniging een vrouw zwaar mishandeld hebben in 2009. Het slachtoffer kwam te overlijden als gevolg van die zware mishandelingen. In 2010 werden de verdachten in vrijheid gesteld doordat het proces langdurig werd.

Soeradj B. werd door Johanns vrijgesproken. Volgens Johanns is uit het onderzoek gebleken dat Soeradj B. niet echt een aandeel in de zware mishandeling had. Op basis hiervan werd hij vrijgesproken. Officier van justitie, Cynthia Klein, had eerder drie jaren geëist met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De twee anderen, Anielkoemar R. en Soenildath G. zullen gevangen genomen worden. Zij moeten hun resterende straf uitzitten. Zij waren sedert december 2010, twee jaren en vier maanden, in vrijheid gesteld. De vrouw die mishandeld was, had zware letsels opgelopen en kwam te overlijden. Verschillende getuigen hebben de twee verdachten herkend en hebben verklaringen tegen hen afgelegd. De verdachten waren niet op de rechtszitting aanwezig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May