TCT wil met wetgeving ook riviertransport regulering
28 Apr 2013, 16:00
foto


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is bezig een nieuwe Maritieme wetgeving te formuleren om de zogenaamde G7 wet te vervangen. Deze nieuwe ontwerpwet regelt alles over vervoer te water en beantwoordt aan de eisen van de tijd.

De TCT-minister, Falisie Pinas zegt aan Starnieuws dat in dit streven ook gewerkt zal worden aan de vaardigheid van bootvervoerders, die personen en goederen vervoeren naar de districten en het binnenland.

Veiligheid belangrijk
De bewindsman geeft aan dat er mensen met enorme ervaring in het binnenland zijn, die betrokken zullen worden door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). "Voor personen die meer willen weten, komt MAS in de loop van dit jaar met een awareness campagne. De lokale bevolking zal ook betrokken worden hierbij.

"Het is de bedoeling om boothouders zaken bij te brengen om niet alleen de eigen veiligheid, maar ook die van de passagiers te waarborgen", zegt Pinas.
Carlo 'Boy' Kerie, voorzitter van de regionale organisatie Okanisi Sidon Libi, juicht dit voornemen toe. "Het is te hopen dat de mensen, die naar hun mening kennis dragen en behendig zijn op de rivieren verbeterde inzichten meekrijgen", zegt Kerie. Deze paraplu-organisatie vertegenwoordigt 27 dorpen in het stamgebied van de Aucaners.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May