Youth Voice STVS op de helling door aangifte Sasur
26 Apr 2013, 02:30
foto
Orveo Djoe van de Barronschool, winaar Youth Voice STVS 2012.


Voor de STVS heeft het geen zin meer om Youth Voice te organiseren als 6% van de kaartopbrengsten aan Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) moet worden betaald. Dit zegt Shirley Lackin van het managementteam van het televisiebedrijf aan Starnieuws. Zij moest donderdag naar de politie, omdat Sasur aangifte tegen haar als licentiehouder heeft gedaan.

"Wij zijn geen showpromotor maar organiseren al zes jaar Youth Voice voor jongeren. Alleen de finale wordt in het Anthony Nesty Stadion gehouden. Voor de rest zingen de kinderen de liederen via de televisie. Om de creativiteit te bevorderen vragen wij ook om met een eigen lied te komen bij de finale", legt Lackin uit. Hiervoor krijgen ze technische hulp van een componist. Hoewel de aangifte tegen Lackin is gedaan, is Youth Voice een productie van STVS. Dit programma was al op de buis voordat Lackin lid werd van het managementteam.

Sociale organisatie

Lackin merkt op dat zes organisaties acties voeren om gedaan te krijgen dat er een structurele oplossing komt. "Als dat niet gebeurt, gaat Youth Voice dit jaar niet door. Ik weet dat ik veel kinderen teleurstel, ook die in de districten, maar wij zijn een sociale organisatie. Wij verkopen een kaart voor SRD 15. Ouders komen met meerdere kinderen naar de show. Zij zullen ook niet meer kunnen betalen", stelt Lackin. Zij vindt het erg dat Sasur zo rigoureus bezig is. Lackin wacht de ontwikkelingen af en rekent er op dat in deze zaak eindelijk een structurele oplossing wordt gevonden.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, vindt dat zaken onderzocht zijn en het blijkt dat diverse mediahuizen, evenementenorganisaties en anderen, auteursrechten schenden. "Wij doen er alles aan om de belangen van onze cliënten te behartigen. Er kan een schikking worden getroffen, maar dan moeten mensen bereid zijn om te praten", stelt hij. Ramlal zegt aan Starnieuws dat Lackin donderdagavond gelogen heeft tegen STVS-nieuws dat er geen contact is geweest met Sasur. "Wij praten al drie jaar met elkaar hierover. Ik had zelfs een afspraak met haar, maar ze liet mij met twee medewerkers praten in haar kantoor. Wij hebben ook telefonisch en e-mail contact. Ik ga nu STVS ook aanpakken. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt het wel voor Shirley Lackin", zegt Ramlal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May