Sasur doet aangifte tegen tientallen showpromotors
25 Apr 2013, 14:05
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) heeft aangifte gedaan tegen tientallen organisatoren van evenementen. Vandaag moest Shirley Lackin voor de politie verschijnen. "Wij hebben geen aangifte tegen STVS gedaan maar tegen mevrouw Lackin. Zij is licentiehoudster van Youth Voice", zegt Prim Ramlal, voorzitter van Sasur tegen Starnieuws.

Morgen moet ook showorganisator Sammy Doerga naar de politie. Ook tegen hem loopt er een aangifte. Ramlal zegt dat hij sinds vorig jaar bezig is met aangiftes. "Wij verzamelen eerst de bewijzen dat de auteursrechten zijn geschonden en als de mensen niet bereid zijn een schikking te treffen, komt de fraude politie in beeld", zegt Ramlal. Het gaat niet alleen om showorganisaties in Paramaribo maar ook in Nickerie.

Een zestal organisaties is deze week een offensief begonnen tegen Sasur. "Deze situatie moet nu eindelijk ophouden", vinden de organisaties. Zij zijn moe van het wachten op een oplossing en zijn in actie gekomen tegen Sasur. De organisaties vinden dat de overheid nu eindelijk moet ingrijpen. "Ik kom op voor de rechten van de auteurs. Wij zijn er om hun belangen te behartigen. Wij doen gewoon ons werk", merkt Ramlal op. Hij zegt geen enkel openbaar debat te schuwen over deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May