14 topschakers doen mee aan schaakkampioenschap
25 Apr 2013, 04:30
foto


Veertien topschakers doen mee aan het nationaal schaakkampioenschap. Voor dit toernooi waren reeds geplaatst landskampioen Romario Sanches, semikampioen Dewperkash Gajadin, demikampioen Viresh Giasi, jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe en dameskampioen Rosangela Dos Ramos.


Tijdens de eerste fase van het kwalificatietoernooi wisten Gavin Ooft, Roger Matoewi, John Ramdat Tewarie en Michael Siban zich te plaatsen. Na de tweede fase kwalificeerden de gebroeders Suradj en Amresh Hanoeman en Willem Veer voor het eindtoernooi.

De derde fase van het kwalificatietoernooi had een spannend verloop. Avikaar Malgie, Vishay Hardwarsing en Geryen Dos Ramos waren de grote kanshebbers voor de nog 2 open plekken voor het nationaal kampioenschap. Na de laatste ronde kwamen deze spelers op evenveel punten. Volgens het reglement moesten de tie-break regels worden toegepast. Malgie kwalificeerde zich alsnog, dankzij een betere Progressive Score. Er moesten barragewedstrijden gespeeld worden tussen Dos Ramos en Hardwarsing, omdat na het toepassen van de tie-break regels deze 2 spelers nog steeds gelijk stonden. Na 3 barragewedstrijden kwam Hardwarsing als winnaar uit de bus en plaatste hij zich voor het eindtoernooi.

De eerste ronde van het nationaal schaakkampioenschap zal op vrijdag 26 april in het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname worden gespeeld, meldt de Surinaamse Schaakbond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May