DSB ondersteunt SRD; werkt niet mee aan vlucht in valuta
24 Apr 2013, 18:00
foto
Sigmund Proeve, directeur van de Surinaamsche Bank. (Foto: René Gompers)


De Surinaamsche Bank (DSB Bank) stelt geen deviezen beschikbaar aan mensen die SRD's willen omzetten in US dollars. "Wij staan achter het beleid van de regering en de Centrale Bank van Suriname om onze eigen munt te ondersteunen. Anders zijn wij allemaal verliezers als burgers", zei de directeur van DSB Bank, Sigmund Proeve, vandaag op een persconferentie.

Proeve legde uit dat er deviezen zijn voor importeurs van goederen en mensen die vreemde valuta nodig hebben. Het vorig jaar hoefde de Centrale Bank niet in te springen om vreemde valuta beschikbaar te stellen voor importen. Dit jaar is dit wel gebeurd. Iedereen wordt geholpen, benadrukte Proeve.

Bij cambio's kunnen mensen bij mondjesmaat deviezen aanschaffen. Er is enige opwaartse druk te merken op aankoop van vreemd geld, terwijl er weinig aanbod is. Proeve merkte op dat hij gemerkt heeft dat er steeds meer vertrouwen is in de eigen munt. Hij haalde aan dat het goed merkbaar is bij de bank. Hij benadrukte dat het bij de bank een beleid is om mensen zoveel mogelijk in SRD uit te betalen, ook al worden er rekeningen in vreemde valuta ingediend.

Proeve hield een persconferentie na goedkeuring van de jaarrekening van de bank over 2012. DSB Bank heeft haar marktpositie behouden en de verwachtingen voor dit jaar zijn ook positief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May