Overuren officieren BPAS niet uitbetaald
25 Apr 2013, 00:00
foto


Het gekrakeel tussen de penitentiaire ambtenaren en de minister van Justitie en Politie blijft aanhouden. Het jongste probleem dat daaraan is toegevoegd zijn de niet uitbetaalde overuren van de officieren.

“De overheidsadministratie is log, bureaucratisch en moeilijk, maar het kan er bij mij niet in dat de officieren hun overuren al drie maanden niet hebben ontvangen,” zegt Errol Snijders, voorzitter van de vakcentrale ‘De Moederbond’ aan Starnieuws. De Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) is aangesloten bij ‘De Moederbond’.

Voor Snijders zijn dit weer eens represaillemaatregelen van de leiding van het ministerie. Hij wijst erop dat de minister eerder had aangegeven dat hij de overurenstaten had getekend. “Waar blijft dan de uitbetaling?,” vraagt de vakbondsleider.

Tekort menskracht
Bij de dienst penitentiaire ambtenaren worden net als bij de politiedienst veel overuren gemaakt door het tekort aan menskracht. De werkers binnen deze diensten leunen zwaar op hun overwerk en beschouwen het als ‘normaal’ inkomen, zegt Snijders. Banken geven deze werknemers ook op basis van hun overuren, die ze al jaren krijgen, een lening. “En dat maakt de situatie nu pijnlijker voor de werknemers,” legt Snijders uit.

Hij heeft intussen een brief geschreven aan president Desi Bouterse om de aandacht voor deze situatie te vragen. Eerder, op 11 april, heeft Snijders ook in een brief aan het staatshoofd gevraagd om een onderhoud om de slepende kwestie tussen de BPAS en de minister van Justitie te bespreken.

Brief
In januari had president Bouterse Eddy Jozefzoon aangesteld om te bemiddelen in het dispuut tussen de vakbeweging en de minister. “De poging heeft niet de vruchten afgeworpen, die wij hadden gehoopt,” staat in de brief. “Ter voorkoming van verder te nemen stappen naderen wij u, gegeven de stand van zaken, met het beleefd doch dringend verzoek de ondergetekenden uit te nodigen om te komen tot ie concrete besluiten/oplossingen, zodat kan worden overgegaan tot normalisatie van het e.e.a.”. De brief is mede ondertekend door de voorzitters van de vakcentrales C-47 en de Centrale van Landsdienaren Organisaties, Robby Berenstein en Ronald Hooghart.

Gezien de gezondheidstoestand van het staatshoofd, vindt Snijders het niet meer dan gepast om even te wachten totdat de president weer goed in de vorm is. "Maar de mannen beginnen zich te roeren door de financiële druk van hun verplichtingen." Snijders denkt dat er volgende week concrete besluiten zullen zijn in deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May