Badresein Sital gewipt uit bestuur SNRI
24 Apr 2013, 14:30
foto
Badresein Sital


Het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut (SNRI), waarvan het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (Adron) een werkarm is, is gewijzigd. Badresein Sital (voorzitter) en Leakat Mahawatkhan (secretaris) liggen eruit.

Kardie Kartosoewito (oud-directeur Adron) en Johnny Mahespalsingh zijn sinds gisteren respectievelijk voorzitter en secretaris van het SNRI-bestuur.

De installatie van de twee leden heeft plaatsgevonden op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij aan de Letitia Vriesdelaan. Sital bevestigt tegenover Starnieuws dat hij uit het bestuur is. “Donderdag is mij door minister Hendrik Setrowidjojo van LVV mondeling meegedeeld dat er vervanging voor mij is. Ik heb er geen moeite mee, maar de schriftelijke bedankzegging heb ik nog niet ontvangen”, deelt Sital mee.

Kartosoewito zegt aan Starnieuws dat het een uitdaging voor hem is. “Ik zal proberen om mijn bijdrage te leveren om de rijstsector verder te ontwikkelen. In dit stadium kan ik niet veel kwijt, omdat ik pas geïnstalleerd ben en de besprekingen met belanghebbenden en overige bestuursleden nog gevoerd moeten worden.” Het SNRI heeft verschillende werkarmen, waaronder Adron. “Het ligt in de bedoeling om invulling te geven aan deze werkarmen. Zaaizaad zal prioriteit krijgen. Daarnaast zal er ook gewerkt worden aan onderzoek”, stelt Kartosoewito.

Het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeks Instituut (SNRI) telt in totaal negen leden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May