Geen benzine voor ministeries
24 Apr 2013, 12:00
foto
Dienstauto's voor het ministerie van Handel en Industrie wachten op brandstof. (Foto: Raoul Lith)


Het terrein van het ministerie van Handel en Industrie (HI) staat vol met dienstauto’s. Er is geen brandstof voor deze voertuigen, dus wordt er niet gereden.

Personeelsleden en directieleden zetten hun eigen voertuigen in voor werkzaamheden van het departement. Directieleden tanken zelf, zegt Roy King, stafmedewerker van HI aan Starnieuws.

Hetzelfde beeld is ook te zien bij andere ministeries. De servicestations waar getankt mag worden van overheidswege, accepteren geen brandstofbonnen, omdat de regering haar rekening nog niet heeft betaald. Een deel van de voertuigen tankt bij het ministerie van Openbare Werken, maar het is ook een kwestie van tijd dat het daar ook leegloopt.

Geen zicht
King zegt dat de directieleden niet weten wanneer dit probleem zal zijn opgelost. “Sommige collega’s zetten uit liefde voor het werk hun eigen voertuig in, zonder ervoor betaald te worden. Een directielid heeft zelf voor haar wagen getankt. Er is nog geen zicht op dit probleem en wij weten ook niet hoe dit verder zal aflopen.”

Het probleem duurt al enkele dagen. King vraagt zich af of er achteraf gedeclareerd zal worden door de directieleden. Hij wijst erop dat als dit probleem blijft voortduren, er stagnaties zullen optreden in de werkzaamheden van het departement.

Bij enkele ministeries worden er al geen buitendiensten meer gedaan door gebrek aan brandstof. “Een ieder probeert angstvallig het laatste beetje brandstof in de dienstauto’s zo lang mogelijk uit te rekken.”

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May