Zunder biedt startende ondernemers trainingsprogramma aan
23 Apr 2013, 04:00
foto


De econoom Armand Zunder biedt startende ondernemers een programma aan voor identificeren, trainen, coachen en begeleiden. Het doel van de trainings- en coachingsessies is om het particuliere ondernemerschap in Suriname te helpen bevorderen als tool voor ontwikkeling en inkomensverhoging van de doelgroep. De cursus zal acht weken duren en is praktijkgericht en hierdoor voor iedereen met een goede dosis gezond verstand en enthousiasme te volgen.

Het programma is deze keer vooral gericht op personen die belangstelling hebben voor het ondernemerschap die komen uit de ‘achterstandswijken’ Winti Wai, Pontbuiten, Latour, Flora, Land van Dijk, Abra Broki, Goede Verwachting en Ephraimszegen. Cursisten uit deze wijken zullen tegen een uiterst laag sociaal tarief worden toegelaten tot de cursus, zegt Zunder. Cursisten die uit andere wijken komen betalen een laag tarief.

Ook districten

Dit programma zal in een later stadium ook worden gedraaid in de districten Para, Brokopondo en andere districten. Aan de orde komen gewenste competenties van ondernemers, het belang van geld, het systeem van vergunningen, groeistrategieën van ondernemingen, marketing, HRM, investeringsplan, financieringsplan en de exploitatierekening, on-line zaken doen en het opstellen van een ondernemingsplan. Onderdeel van de sessies is het opstellen van enkele ondernemingsplannen.

Cursisten die gereed zijn om verder te gaan en direct hun onderneming wensen te starten kunnen gelijk in een begeleidingstraject van zes maanden terecht komen.
Het project dat een bijdrage zal leveren aan de bevordering van het ondernemerschap in Suriname gaat op donderdagavond in Tori Oso van start. De ondernemers Kenneth Gemert (zorgsector) en Roy Boodie (Landbouw in kassen) zullen een korte presentatie houden. Hierna zal het programma voortzetten en ingaan op de kwaliteiten die succesvolle ondernemers moeten hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May