Veiligheidsminister Jack Warner van Trinidad afgetreden
22 Apr 2013, 07:00
foto
Jack Warner woonde zondag een spoedzitting van het kabinet op Trinidad en Tobago bij.


Jack Warner, de Trinidadiaanse minister van Veiligheid, is afgetreden. Hij heeft gisteren een spoed kabinetsvergadering bijgewoond. Zijn ontslag heeft alles te maken met een onderzoek naar fraude.

Warner is een voormalige top figuur in het internationale voetbal. Onderzoekers van de Caribische, Noord- en Midden-Amerikaanse internationale voetbalbond, Concacaf, beschuldigen Warner van verduistering. In 2011 trad hij af als president van de Concacaf.

Warner, voormalig vicepresident van de internationale voetbalbond Fifa, ontkent alle aantijgingen. Maar hij is onder druk komen te staan, nadat de bevindingen van het onderzoek vrijdag zijn onthuld.

US$ 25,9 miljoen
Premier Kamla Persad-Bissessar zei in een korte verklaring op zondag dat Warner zijn ontslag had aangeboden en dat zij zijn beslissing heeft aanvaard. "Ik wil Warner bedanken voor zijn diensten aan de regering en het volk van Trinidad en Tobago,'' zei ze.

Een Concacaf- panel heeft Warner en voormalig secretaris-generaal Chuck Blazer ervan beschuldigd zichzelf te hebben verrijkt door fraude tijdens periode bij het voetbal lichaam. Zo zouden ze geen openheid van zaken hebben gegeven over het expertisecentrum van US$ 25,9 miljoen dat is gebouwd op Warner’s land en zou Blazer US$ 20 miljoen hebben ontvangen van Concacaf. Warner noch Blazer heeft meegewerkt aan het onderzoek dat is gebaseerd op documenten in 38 interviews. Ook Blazer heeft elke betrokkenheid ontkend.

Warner trok zich in 2011 terug uit de Fifa nadat hij werd beschuldigd van het betalen van steekpenningen aan Caribische verenigingen. De Fifa schorste hem, maar zijn besluit om af te treden betekende dat alle onderzoeken naar hem werden gesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May