Horacio Cartès wint Paraguayaanse verkiezingen
21 Apr 2013, 21:00
foto
Horacio Cartès heeft de presidentsverkiezingen die vandaag in Paraguay zijn gehouden, gewonnen. (Foto: AP)


De rijke ondernemer Horacio Cartès heeft de presidentsverkiezingen in Paraguay gewonnen. Uit opiniepeilingen die na de sluiting van de stembureaus zijn gepubliceerd, blijkt dat hij meer dan 50 procent van de stemmen heeft gehaald.

Dat geeft de rechtse Cartès een aanzienlijke voorsprong op zijn liberale rivaal Efrain Alegre - tussen 34 en 37 procent- en de linkse kandidaat Mario Ferreiro -5 tot 7 procent-.

De 56-jarige Cartès is één van de rijkste mannen van het land. Hij staat aan het hoofd van ongeveer 25 bedrijven en is bij het grote publiek ook bekend als voorzitter van de succesvolle voetbalclub Libertad. Zijn rivaal Alegre beschuldigt hem van banden met drugssmokkelaars. Cartes betichtte Alegre op zijn beurt dan weer van verduistering van belastinggeld.

Met een overwinning van Cartès zou de Coloradopartij opnieuw aan de macht komen. De partij regeerde het land sinds 1954, maar werd bij de presidentsverkiezingen van 2008 verrassend verslagen door de centrumlinkse oppositie van Fernando Lugo. Televisiebeelden tonen al beelden van juichende aanhangers van de Coloradopartij.

Volgens de kiescommissie heeft 65 procent van de kiezers een stem uitgebracht. De officiële resultaten worden later op de avond bekendgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May