Motivatiedag bestuursambtenaren Saramacca en Coronie
22 Apr 2013, 04:00
foto
Iris Gilliad bezig met de training van bestuursambtenaren in Saramacca. (Foto: BIC Saramacca)


Het Decentralisatiebureau (DLGP) heeft een motivatiedag gehouden voor de bestuursambtenaren van de districten Saramacca en Coronie. Ook heeft het DLGP in beide districten diverse trainingen verzorgd. Basharat Ahmadali, directeur van DLGP, zegt dat het heel belangrijk is om door culturele activiteiten, sport en spel bij hoogtijdagen het volk van het district te motiveren om deelgenoot te zijn van de verschillende activiteiten.

Districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, bemoedigde de bestuursambtenaren om een goede samenwerking met verschillende groepen in het district te hebben. “De family day van Saramacca op 23 september 2012 was een goed voorbeeld hiervan. Voor elke activiteit is een goed draaiboek met een duidelijke taakverdeling vereist”, merkte Ramdhani op.

Cultureel erfgoed
Harold Sijlbing, districtscommissaris van Coronie, gaf een presentatie over het culturele erfgoed. Hij benadrukte dat er tal van zaken zijn die gerekend kan worden tot cultureel erfgoed. “Gebouwen, kunstwerken, kokos, voorwerpen, zang, dans, klederdracht, eten en nog veel meer. Vaker wordt er de vraag gesteld wat allemaal tot het erfgoed behoort. Uiteindelijk wil men weten wie bepaalt of het om een erfgoed gaat. Daarom is het belangrijk dat wij als bestuursambtenaren ons erfgoed goed behouden”, stelde Sijlbing.

Iris Gilliad, Task Manager van Burgerparticipatie, deelde mee dat in oktober en november 2012 trainingen verzorgd waren voor de bestuursambtenaren van beide districten. De bestuursambtenaren zijn getraind in: decentralisatie in zijn algemeenheid, verschil tussen autonomie en medebewind, nieuwe taken bestuursambtenaren, het burgerparticipatieplan document (ressortbesturen, Burger Informatie Centrum, service balie), communicatie met burgers en netwerken met NGO’s, matrix selecteren woongebieden, communicatie en presentatie technieken, vergadertechnieken en faciliteren van meetings. Verder nog e-government DLGP en technieken voor power point presentaties. De bestuursambtenaren die de training gevolgd hadden, hebben ook hun certificaat ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May