Medisch Tuchtcollege is in werking getreden
20 Apr 2013, 14:30
foto
Leden van het Medisch Tuchtcollege. Tweede van rechts, rechter Anand Charan, voorzitter.


Het Medisch Tuchtcollege is intussen operationeel. Mensen die klachten hebben, kunnen deze indienen bij het secretariaat. Dit is gevestigd in het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Frederik Derbystraat. Dit heeft de voorzitter van het Medisch Tuchtcollege rechter Anand Charan bekendgemaakt.

Het Medisch Tuchtcollege is geïnstalleerd door president Desi Bouterse in september vorig jaar. Rechter Susanna Shu is de ondervoorzitter en de leden zijn Christine Vrede-Kort (apotheker) als plaatsvervangend lid en de medici Annemarie Bueno de Mesquita-Voigt, Izaak Jamaludin en Joseph Chang Sing Pang.

De president zei tijdens de installatie dat het de taak is van de overheid om te waken dat afnemers van de gezondheidszorg zich kunnen uiten in een rechtsproces. Als ze niet tevreden zijn over handelingen die gepleegd worden door personen uit het medische bestand of dienstverleners in de gezondheidssector, hebben ze het recht om hun beklag te doen. Het staatshoofd zei dat het belangrijk is dat de burger een behoorlijke garantie heeft als het gaat om de gezondheidszorg. Het tuchtcollege is daarom dan ook een hoeksteen in de uitvoering van het regeerbeleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May