Explosie kunstmestfabriek Waco: 14 doden en 60 vermisten
20 Apr 2013, 10:20
foto
Reddingswerkers op het rampcomplex van de kunstmestfabriek in Waco zoeken nog steeds naar overlevenden. (Foto: Getty)


Het aantal mensen dat is omgekomen bij de explosie in een kunstmestfabriek in Waco, in de staat Texas is oplopen tot 14. Zo’n 200 mensen zijn gewond geraakt bij de ontploffing en zijn reddingswerkers nog op zoek naar 60 vermisten waaronder elf brandweerlieden.

Er wordt gevreesd dat deze brandweermannen zijn omgekomen bij de ramp. De brandweer was bezig een brand te blussen in de fabriek op woensdagavond toen de enorme explosie plaatsvond.

De Amerikaanse senator van Texas, John Cornyn, benadrukt dat hij verwacht dat het aantal vermisten daalt, terwijl de zoek- en reddingsacties worden voortgezet. De explosie heeft tientallen gebouwen in de stad van West, in de buurt van Waco, vernietigd.

De burgemeester van de stad zei eerder dat hij geloofde dat er vier brandweerlieden onder de doden waren, maar dit is niet bevestigd. Onderzoekers zijn nog op zoek naar aanwijzingen over de oorzaak van de explosie. Het hoofd van de plaatselijke reddingsdiensten sprak meteen na de ramp al van 60 tot 70 doden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May