Lijvig programma bij viering Hindostaanse Immigratie
19 Apr 2013, 22:00
foto
Radjen Baldew biedt minister Moestadja een aantal publicaties aan. (Foto Biza)


Minister Soewarta Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft van de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) en de Culturele Unie Suriname (CUS) een overzicht gekregen van de activiteiten die in verband met viering van 140 jaar Hindostaanse Immigratie gepland zijn. Bestuursleden van deze stichtingen waren bij hem op bezoek en herhaalden ook het verzoek om een nationale vrije dag op 5 juni.

Naast een immigratiebeurs van 31 mei tot 5 juni, een seniorendag op 19 mei, worstelwedstrijden op 26 mei , een culturele avond en een Baitthak Gana festival, zijn ook de opening van een museum, een landelijke immigratieoptocht, een conferentie en een lezing van professor Choenni gepland. Zij vragen ook dat het departement van Biza participeert in de festiviteiten en deden het verzoek om oude voorstellen met betrekking tot straatnamen opnieuw in overweging te nemen en te honoreren.

De Stichting OHM heeft tevens het verzoek gedaan voor de plaatsing van het Jhan Adhin monument. Bij de immigratiebeurs die te Flamboyant Park zal worden gehouden worden gasten uit India verwacht. Moestadja was onder de indruk van de plannen en zei dat hij de verzoeken zal doorgeleiden naar de Raad van Ministers ter discussie.

Namens de organisaties waren aanwezig Radjen Baldew (voorzitter St.OHM), Bhagwan Gangaram Panday (ondervoorzitter) en Ganesh Laigsingh (lid). Namens de CUS was het bestuurslid Amriet Gangaram Panday aanwezig, meldt de voorlichting van Biza.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May