Politie Boston jaagt tweede bom-verdachte op
19 Apr 2013, 07:00
foto
De foto's de de FBI van de verdachten van de bombardementen bij de Boston Marathon heeft vrijgegeven. (Foto: Reuters)


Politiecommissaris ED Davis zegt dat hij gelooft dat ze één van de twee verdachten van bomexplosies van de Boston Marathon hebben doodgeschoten. Er is een klopjacht ingezet in Watertown, een buitenwijk van Boston, naar de tweede verdachte met “de witte pet”.

De FBI heeft gisteren foto’s van de twee verdachten vrijgegeven. "Eén verdachte is dood. Éen op vrije voeten. Gewapend en gevaarlijk. Witte pet- verdachte op vrije voeten," tweette politiecommissaris Davis vanmorgen.

Eén van de verdachten van de bombardementen werd gefotografeerd met een witte pet op zijn hoofd. Later vertelde Davis over deze verdachte: "Wij geloven dat hij een terrorist is. Wij geloven hij een man is die hier is gekomen om mensen te doden We moeten hem aanhouden..."

Massale klopjacht
De massale politie-operatie kwam op gang nadat de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) donderdag foto's en een video van de twee verdachten had vrijgegeven. De politie had een beroep gedaan op het publiek om de twee mannen met rugzakken en baseball petten te helpen identificeren. De mannen waren enkele minuten voordat de bommen ontploften in de menigte in de buurt van de finish.

In de buitenwijk van Boston, Watertown, kwam daarop een massale klopjacht opgang. De politie van de staat Massachusetts waarschuwde de mensen hun deuren niet te openen. De politieagenten gingen deur aan deur, straat in, straat uit op zoek naar de verdachten.

De ene verdachte met de zwarte pet werd gevangen genomen na een vuurgevecht met de politie, maar kwam later te overlijden aan zijn verwondingen. De ‘witte pet-verdachte’ is nog op vrije voeten, liet de politie weten. “Voor de openbare veiligheid ... vragen we iedereen om te schuilen voor het moment," zei de ambtenaar.

Politieagent gedood
Eerder, donderdagavond, werd een politieagent gedood voor de Massachusetts Institute of Technology bij de Cambridge campus van de school. Hij is niet duidelijk of het vuurgevecht waarbij hij om het leven kwam, te maken had met de klopjacht naar de verdachten van de bombardementen bij de marathon van Boston.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May