Twee jaar geëist tegen gedetineerde
19 Apr 2013, 06:00
foto


Djagindera B. heeft kans gezien om vanuit een gevangenis mensen op te lichten. Hij zit een straf van tien jaar uit voor mensenhandel en oplichting. Hij was betrokken geweest bij de Trinidad mensenhandel waarbij er gemikt werd op jonge personen. Officier van Justitie, Astrid Niamat, eiste donderdag een celstraf van twee jaar tegen Djagindera B.

Niamat merkte op dat Djagindera B. tijdens zijn detentie zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting. Hij zou zijn leven moeten verbeteren, maar hij heeft zich wederom schuldig gemaakt aan oplichting, deelde Niamat mee. Vanuit de gevangenis belde de veroordeelde mensen op en gaf zich op als meester Mahabier. Hij beweerde een afdelingshoofd te zijn en de benadeelden moesten gelden storten op vier bankrekeningnummers. Op deze manier kon hij grondzaken van hen in orde maken.

Meer betrokkenen
Eerder had de verdachte aangegeven dat hij een van de benadeelden gebeld had, nadat hij een overlijdensbericht in de krant las. Daarna heeft Djagindera B. om de feiten heen gedraaid en gebruikgemaakt van zijn zwijgrecht. In deze zaak waren er ook andere personen aangehouden, op wiens bankrekeningnummers het geld werd gestort. Later zijn ze in vrijheid zijn gesteld. Niamat zei dat er met het geld van de benadeelden een feestje werd gegeven en zelfs advocaten zijn betaald.

Raadsman Benito Pick vindt dat de vervolging minimaal ervoor moet zorgen dat de medeverdachten op de rechtszitting moeten verschijnen. “Een persoon kan niet alleen aansprakelijk zijn en kan niet alleen te werk zijn gegaan. Hij heeft vanuit de gevangenis mensen opgelicht, omdat meerdere personen meegewerkt hebben. Daarom zijn zij ook medeplichtig aan dit feit”, pleitte Pick. De zaak zal op 16 mei voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May