Achttien maanden celstraf geëist voor burenruzie
19 Apr 2013, 03:00
foto


Tegen de verdachte Marlon N. (53) is er een celstraf van achttien maanden geëist door het Openbaar Ministerie. Hij had op 5 augustus 2012 zware lichamelijke letsels toegebracht aan zijn buurjongen. Zijn advocaat Nacatia San A Jong voerde de zitting donderdag aan dat beide partijen schuldig waren en vroeg rechter Sieglien Wijnhard om een mildere straf op te leggen aan haar cliënt.

Ook vroeg San A Jong de rechter om rekening te houden met de omstandigheden toen de verdachte overging tot de handeling. Marlon N. had meerdere malen last van geluidshinder van bromfietsen. Daarnaast wasten de buren hun auto op het erf van Marlon N. Hierdoor bleef steeds water stromen op het erf van de verdachte en hij zou vaker geklaagd hebben hierover.

Spijtbetuiging
“Het hoefde niet zo te gebeuren, want het gaat om buren. Maar, de huizen op dit project zijn erg dichtbij elkaar. Beide partijen zijn er debet aan. De buurjongen is bromfietsreparateur en zorgde voor ontzettend veel lawaai in de middaguren, wanneer het rusttijd is. Na meerdere malen aangesproken te zijn, is er toch geen verbetering gekomen in de situatie. Ook Marlon N. is gekapt aan zijn hoofd. Het rijwiel dat in beslag genomen is, vraag ik om terug te willen geven”, stelde San A Jong.

Het slachtoffer had op een eerdere zitting aangegeven dat de auto op het erf van Marlon N. gepoetst werd, omdat er geen zeepwater op hun gedeelte mag vallen. Dat hadden de grootouders van het slachtoffer gesteld. De verdachte is bewaker van beroep en deelde mee dat hij daarom steeds met zijn houwer rondloopt. “Ik schaam mij diep en het was niet mijn bedoeling om zo een handeling te plegen. Maar, zij hebben mij ook gekapt. Ik zal het weer goed maken met mijn buren”, zei Marlon N. De zaak zal op 16 mei 2013 verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May